Вестоносец пръв е знай,
пролет води го комай,
туй засрамено момиче
май е крехкото ...............
(кокиче).
***
Литва червенушка малка
над зелената полянка,
стеле свойта пелеринка
бързокрилата ................
(калинка).
***
Щом отмине веселото лято
и потегли щъркелово ято
в ширналия се простор небесен,
значи пак дошла е златна ............
(есен).
***
Щом кожуха съблечеш
и домашните поспреш,
идва времето, когато
се задава топло ........
(лято).
© Анна Станоева Todos los derechos reservados
Поздрави с усмивка!