16.03.2016 г., 23:49 ч.

Гатанки 

  Поезия » За деца
977 0 10

 

 

Вестоносец пръв е знай,

пролет води го комай,

туй засрамено момиче

май е крехкото ............... 

                          (кокиче).

 

***

Литва червенушка малка

над зелената полянка,

стеле свойта пелеринка

бързокрилата ................

                       (калинка).

 

***

Щом отмине веселото лято

и потегли щъркелово ято

в ширналия се простор небесен,

значи пак дошла е златна ............

                                             (есен).

 

***

Щом кожуха съблечеш

и домашните поспреш,

идва времето, когато

се задава топло ........

                         (лято).

 

 

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??