19 jun 2018, 14:26

Гибелта на Ботев 

  Poesía » Civil, Verso libre
594 0 0

Между дулото на пушката

и сърцето на Ботев,

пред излетелия бързащ куршум

крехък щит се намирал –

картата на материка.

Сякаш Европа

с целия свой авторитет

от армия и флот,

държави и политика

се изправила

пред Османската империя.

 

О, Европо,

къде са твоите тежки думи,

твоите лозунги за свободи,

твоя призив за хуманност?!

 

Колко е крехка

твойта защита сега,

когато

един куршум

            лети

настървено

към сърцето

на Поета...

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??