19.06.2018 г., 14:26 ч.

Гибелта на Ботев 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих
596 0 0

Между дулото на пушката

и сърцето на Ботев,

пред излетелия бързащ куршум

крехък щит се намирал –

картата на материка.

Сякаш Европа

с целия свой авторитет

от армия и флот,

държави и политика

се изправила

пред Османската империя.

 

О, Европо,

къде са твоите тежки думи,

твоите лозунги за свободи,

твоя призив за хуманност?!

 

Колко е крехка

твойта защита сега,

когато

един куршум

            лети

настървено

към сърцето

на Поета...

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??