В луда гонка по брега,
в залеза на летен зной
перест гларус във беда,
времето надбягва той.
И от Варна до Бургас,
с устрема на млада птица,
литнал е в последен час
да спаси една женица.
Радваше се гларус волен
на спокойна, тиха вечер.
Утре бурята ще дойде,
тя ще отлети далече.
И ще трябва много време
да я стигнеш и прегърнеш
и със сребърното стреме
в себе си да я завържеш.
Че ако това не стори,
само чата му остава,
в зимни дълги нощи
той любима да си търси.
© Елена Todos los derechos reservados