21.08.2013 г., 21:29 ч.

Гларус на деня 

  Поезия » Любовна
346 0 2

В луда гонка по брега,

в залеза на летен зной

перест гларус във беда,

времето надбягва той.  

 

И от Варна до Бургас,

с устрема на млада птица,

литнал е в последен час

да спаси една женица.

 

Радваше се гларус волен

на спокойна, тиха вечер.

Утре бурята  ще дойде,

тя ще отлети далече.

 

И ще трябва много време

да я стигнеш и прегърнеш

и със сребърното стреме

в себе си да я завържеш.

 

Че ако това не стори,

само чата му остава,

в зимни дълги нощи

той любима да си търси.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прав си Валентин, чата доста време ми изяжда, но поне не сме сами.
  • Добре, че чат има вече, Ели, иначе чат-пат ще си намери ...! Поздрави!
Предложения
: ??:??