Глас народен
Пролетта наближава,
а народът ни страда.
Българинът тъне в нищета
и не вижда доброта.
Бурята понякога убива,
дъждът напразно облива,
народът тъне в мрак,
в летаргия, защото няма как.
Там плаче сираче,
тук просяк ръка протяга,
онези отгоре обаче
са далеч от гибелната тяга.
Земята дърпа надолу,
хората кретат слаби,
душите са оглозгани и голи,
а управниците в банки влагат.
Задух… Студ… Влага…
Сърцето бавно изстива…
Мизерията дърпа ни към ада,
а управляващите – разпиват.
Влюбени от глад се разделят,
сълзи навред се стелят,
трайно самотата атакува,
политиците – не се вълнуват.
Очите навред са пълни с тъга,
а няма кой да даде светлина.
телата се разпадат бавно
и за помощ молят жално…
Нека да спрем всичко това!
Да си подадем един на друг ръка!
„Един за всички! Всички за един!”
Кажете: „Да! Събудих се! Амин!”!
© Даринка Колева Todos los derechos reservados