17 sept 2018, 1:07

Гласът на самотата 

  Poesía
503 0 2

Увлича ме компанията в своя жив

и сякаш безконечен шум,

но сякаш червей гложди моя ум:

„А ти наистина ли си щастлив?“

 

Усмихвам се на вица сполучлив,

шега създавам съответно в миг...

Но в мен бушува и шуми:

„А ти наистина ли си щастлив?“

 

Кипи веселие - ще кажеш, че без срив –

и моя смях неспиращо извира...

Но самотата път към мен намира:

„А ти наистина ли си щастлив?“

 

Залива ме внукът с речитатив –

„превеждам“ си аз думите веднага

и чувствам, че мисълта избяга

„А ти наистина ли си щастлив?“

 

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??