22 oct 2024, 12:36

Гледка към вътрешния двор 

  Poesía » De amor
58 1 2

ГЛЕДКА КЪМ ВЪТРЕШНИЯ ДВОР

 

Делириумът на реката,

потайностите на страстта

оставят кален отпечатък.

Аз грешна синева избрах. 

 

Подмами ме припламващ изгрев,

дочух ли птици – не разбрах.

Изгубено в мъглата фризби –

завръщаше се твоят смях.

 

Студено стана и различно,

посърнал, срути се денят.

Дали защото те обичах,

все още вярвах на съня.

 

Но време е да се събудя,

да разбера с горчивина,

как пърхащите пеперуди

попари утринна слана.

 

И гледам от различен ъгъл,

когато пиша този стих.

Не беше важно кой е лъгал,

а истината кой спести.

 

Валентина Йотова, 22 октомври 2024 г., София

 

Фотография - авторът

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??