14 abr 2024, 9:18

Глухарче 

  Poesía
86 4 5

Аз съм мъничко глухарче,

на човека съм другарче.

Пролет цъфвам на поляна,

с' слънчева глава засмяна.

 

Щом ме видят там децата,

на венец съм на главата.

Или на букет за мама,

късат с радост най- голяма.

 

Имам визия красива, 

но с осанка талантлива.

Като чадър разцъфтявам, 

модно се преобразявам.

 

Имам нежна сила скрита, 

аз съм билка лековита.

И листата, и стъблата

хапват ми ги на салата.

 

Само мога да се хваля, 

чай от корен се запаря.

Дава сили и слабееш,

метаболизма владееш.

 

Пийте чай, бъдете здрави!

Няма болки в кости, стави!

Черен дроб и жлъчка вижте, 

панацея си открихте! 

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??