25 dic 2020, 8:43

Глухарчето в опожарена нива 

  Poesía » De amor
269 9 8

ГЛУХАРЧЕТО В ОПОЖАРЕНА НИВА

 

Защо да оцелявам в тази битка?

Победата не означава радост. 

След края ѝ ще бъда тъжна птица  

с оскубани чучули на площада. 

 

Аз болката все някак превъзмогнах,

обидата преглътнах и горчива.

Но как да демонстрирам превъзходство  

тъгата никога не ми отива. 

 

За славата обаче ти си жаден,

копнееш да усетиш как пулсира

на изгрева посечен безпощадно, 

разсечената вена през всемира.

 

Триумфът ти е пиров и трагичен.

И все по-тесен става твоят ъгъл.

Признавам си, че много те обичам.

Иди си да не видиш, че си тръгвам.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??