4 ene 2012, 16:04

Гората търси талант (басня) 

  Poesía
843 0 11

Ще ви разкажа приказка една-

за титулярите в една гора.

Лестел изпратил важен SMS:

На кастинг за Кумá или Кумец

елате с диплом и със интелект-

рушвет и силикон са без късмет.

Във журито ще бъде баба Яга-

красавица със рейтинг и със слава,

с известния от чалгата певец-

бохемът Щурчо- виртуоз с фалцет.

Наградата ще бъде изненада,

а жокерът е... до живот облага.

Но знайте! Призът е един-

Кумá или Кумец! Амин!“

Видял се Вълчо с титла на Кумец

и глътнал прóмили във своя чест.

Платил за диплом с пачка в кеш-

магистратура в Горския колеж

и влязъл в ролята на Робин Худ

(все пак е плюс да си прочут).

Събудил Спящата красавица

от будна кóма със наздравица,

на Хензел и на Гретел купил GPS

и тъй спасил дечицата от стрес,

на Пепеляшка станал продуцент,

а Феята издигнал в екстрасенс...

А кастингът се радвал на успех,

показвал чар, талант и интелект.

Но... баба Яга гледала под лупа-

билá с педантство прословута.

На всекиго намирала кусури

и връщала го още да се труди.

От скука си сърфирала из Нета,

когато влязъл Вълчо хубавеца,

най-якият в гората тарикат-

за книгата на Гинес кандидат.

Доказал Вълчо къртовския труд,

но журито го сметнало за луд.

Нормално ли е в тази криза

за всекиго да те е грижа?!

Със подвизи се става... кмет,

но... за Кумец са... без ефект.

                                  Тъй Вълчо станал за резил-

                                  прецáкан бил, и то... в ефир.

Подушила Лисана далавера-

актрисата с богата кариера.

Не може да е с пръст в устата-

най-уважаваната... във гората.

Направила Хитрушата заменка

на Горски фонд без лев надценка:

за райско кътче точно до морето-

Поморие се казвало градчето.

Планът на Лиса бил велик

и тя видяла своя звезден миг.

Явила се на кастинга Лисана-

най-популярната в гората дама.

Омилостила баба Яга с комплимент,

с финес ú подарила документ.

На Лиса дали звание Кумá

и Златна рибка он-лайн на мига.

Приключил кастингът с кавги,

спечелен чрез... безброй лъжи!

 

Маги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??