Ще ви разкажа приказка една-
за титулярите в една гора.
Лестел изпратил важен SMS:
„На кастинг за Кумá или Кумец
елате с диплом и със интелект-
рушвет и силикон са без късмет.
Във журито ще бъде баба Яга-
красавица със рейтинг и със слава,
с известния от чалгата певец-
бохемът Щурчо- виртуоз с фалцет.
Наградата ще бъде изненада,
а жокерът е... до живот облага.
Но знайте! Призът е един-
Кумá или Кумец! Амин!“
Видял се Вълчо с титла на Кумец
и глътнал прóмили във своя чест.
Платил за диплом с пачка в кеш-
магистратура в Горския колеж
и влязъл в ролята на Робин Худ
(все пак е плюс да си прочут).
Събудил Спящата красавица
от будна кóма със наздравица,
на Хензел и на Гретел купил GPS
и тъй спасил дечицата от стрес,
на Пепеляшка станал продуцент,
а Феята издигнал в екстрасенс...
А кастингът се радвал на успех,
показвал чар, талант и интелект.
Но... баба Яга гледала под лупа-
билá с педантство прословута.
На всекиго намирала кусури
и връщала го още да се труди.
От скука си сърфирала из Нета,
когато влязъл Вълчо хубавеца,
най-якият в гората тарикат-
за книгата на Гинес кандидат.
Доказал Вълчо къртовския труд,
но журито го сметнало за луд.
Нормално ли е в тази криза
за всекиго да те е грижа?!
Със подвизи се става... кмет,
но... за Кумец са... без ефект.
Тъй Вълчо станал за резил-
прецáкан бил, и то... в ефир.
Подушила Лисана далавера-
актрисата с богата кариера.
Не може да е с пръст в устата-
най-уважаваната... във гората.
Направила Хитрушата заменка
на Горски фонд без лев надценка:
за райско кътче точно до морето-
Поморие се казвало градчето.
Планът на Лиса бил велик
и тя видяла своя звезден миг.
Явила се на кастинга Лисана-
най-популярната в гората дама.
Омилостила баба Яга с комплимент,
с финес ú подарила документ.
На Лиса дали звание Кумá
и Златна рибка он-лайн на мига.
Приключил кастингът с кавги,
спечелен чрез... безброй лъжи!
Маги
© Магдалена Рашева Всички права запазени