Таз дружина толкоз странна
в нощ потеглила омайна,
а луната отдалече
сенките в сребро облече.
Прилепчето записука:
-Кой се спотаява тука?
И пред всички появи се
хитроумна рижа лиса.
-Где сте тръгнали, кажете?
Звярът зъл ще ви усети.
-Тръгнали сме надалече
къмто горското човече.
-Я елате вие с мене!
Ще вървиме само денем
и след девет дни по девет
ще пристигнем посред пролет.
И последвали лисана
насред горската поляна.
Тез животни толкоз малки
да не знаеш ще е жалко.
© Златко Тошков Todos los derechos reservados
оставам да помисля, за което благодаря! Поздрав!