Oct 9, 2009, 12:53 PM

Горски приказки 

  Poetry » For kids
760 0 6

Таз дружина толкоз странна

в нощ потеглила омайна,

а луната отдалече

сенките в сребро облече.

 

Прилепчето записука:

-Кой се спотаява тука?

И пред всички появи се

хитроумна рижа лиса.

 

-Где сте тръгнали, кажете?

Звярът зъл ще ви усети.

-Тръгнали сме надалече

къмто горското човече.

 

-Я елате вие с мене!

Ще вървиме само денем

и след девет дни по девет

ще пристигнем посред пролет.

 

И последвали лисана

насред горската поляна.

Тез животни толкоз малки

да не знаеш ще е жалко.

© Златко Тошков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??