Август липсва на морето
и водата там изстина...
Гошко, гледаше в небето -
Ято щъркели премина.
С много мъка се сбогува
той с отминалото лято!
Цял Септември боледува,
даже тихо си поплака!
И дори, не бе приключил
с “мимо - летния” си сън,
Гошко, трябваше да учи,
чу да бие - школски звън!
По неволя - той прекрачи
през училищния праг.
С куп контролни и задачи
да се мъчи, почна пак!
Но в главата му кънтяха
девет - балови вълни! -
Тройки в дневника валяха,
двойка даже се яви!
А баща му... го погледна,
после каза му: - Добре!
Ти видял си за последно
нашто хубаво море!
И Гошко, много се обиди,
че през новия сезон
синьото море ще види
през огънат макарон!
Взе нещата насериозно
и започна да внимава...
Куп шестици най-фамозно
взе от раз да получава!
Да се учи... беше лесно...
и Гошко, бързо се поправи!
И във циганската есен,
той за лятото забрави!
Но за следващото лято,
Тати... пак му обеща,
че ще скочат във водата,
те от рано - в пролетта!
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
за прекрасния куплет!
И куп шестици обещава
на баща си занапред!
Благодаря!