Говорете важното,
може да е много,
може да е малко,
или колкото трябва.
Говорете за облака,
който целува слънцето
и плаче от радост,
че е целунал слънцето.
Говорете за тревата,
която сънува зелените си коси
скрита на топло в лъскавите семена,
говорете за старата жена,
която ви разказва младостта си
не каквато е била, а каквато я помни,
говорете за любовта, такава каквато е
и тогава слънцето ще целуне облака,
дърветата ще хукнат край прозорците,
а влакът, който виждам от моите
ще се напълни с хора и те ще говорят за важното -
може да е малко,
може да е много,
или колкото трябва.
Говорете за любовта си.
© Мая Тинчева Todos los derechos reservados