Mar 5, 2021, 4:00 PM

Говорете за важното 

  Poetry
510 2 0

Говорете важното,

може да е много,

може да е малко,

или колкото трябва.

Говорете за облака,

който целува слънцето

и плаче от радост,

че е целунал слънцето.

Говорете за тревата,

която сънува зелените си коси

скрита на топло в лъскавите семена,

говорете за старата жена,

която ви разказва младостта си

не каквато е била, а каквато я помни,

говорете за любовта, такава каквато е

и тогава слънцето ще целуне облака,

дърветата ще хукнат край прозорците,

а влакът, който виждам от моите

ще се напълни с хора и те ще говорят за важното -

може да е малко,

може да е много,

или колкото трябва.

Говорете за любовта си.

 

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??