17 dic 2007, 8:18

Градина 

  Poesía » Civil
667 0 5

   

Бягай, колежке, от моята градина.
Нали виждаш, рано е още, не съм я прекопал.
Има някъде останали бурени и други гадини,
а ето и колорадски бръмбар, как ли тук се е озовал?

Не ми е за друго, но няма да ти е приятно
толкова път да биеш от стаята, за да я видиш.
Как съм занемарил богата земя за теб, не ми е понятно,
но и ти да си, не се безпокой! И ти като мен ще я освиниш.

За теб специално ще я прекопая цялата, но май пак го дават да вали.
Пък недей стоя, де! Подай ми боята - бялата.
Не му мисли много, просто ми помогни.

Виждаш ли колко красива градина стана
и така подредена сигирно се чувства добре.
И аз съм така. Уморих се и трябва да стана рано,
защото ще търся човек да я изоре.      

© Явор Перфанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??