21 mar 2008, 0:15

Градиращ "напредък" 

  Poesía
614 0 3
(Форматиране на човешкото)

"Напредва" нацията ни красива.
Обсипва се със хиляди пера,
рисува си лицата със белило,
покрива важните ребра.

Погребва ги. Забравя ги. Уместно?!
Не бих могла да кажа "Да!"
И всеки ден й липсва нещо -
това най-често са крила...

Простете, но реалното е живо.
Духът ще страда, ще боли!
Превръщате ли черното във сиво,
Светът безцветен ще кърви.

"Напредъкът" е толкова особен.
Дали се връщате назад?
Механиката ще остане спомен -
ще се превърнем във доклад.

Простихте ли на себе си поне?
Напреднахте ли в мислите си скромни?
Животът е във МНОГО светове,
а възможностите стават спомен.

"Напредва" нацията ни човешка.
Наклонът става грешен свят.
В задачата роди се грешка.
Дали натиснахме "FORMAT"?


                                              20. 03. 2008 г.

© Николинка Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това е много добро! Харесва ми
  • Благодаря ти много , Различна.
    Почувствах се разбрана и се усмихвам сега.
    Благодаря!
  • Простете, но реалното е живо.
    Духът ще страда, ще боли!
    Превръщате ли черното във сиво,
    Светът безцветен ще кърви.
    .......................
    Впечатлена!Изумена!Поздрави!!!
Propuestas
: ??:??