Градът...
Тротоари, светофари, пътеки.
Мравуняк от хорски стремежи.
Поток от различни субекти.
Безнадеждно бързащи,
бързащи надежди
сред клаксони,
аларми, сирени
и боклуци,
вонящи край кофите.
Хаос от всякакви истини -
чуждите, моите, твоите.
Меланхолични пейки в парка
с илюзии за романтика,
препикани от бездомните кучета.
Панелни килии с решетки,
поставени по желание,
където всичко е ясно
и всичко за всеки се знае.
Където погледи
те посрещат и изпращат
с шепот, дор'де остарееш...
Градът...
В който живея.
© Найден Найденов Todos los derechos reservados