6 abr 2013, 10:15

Грехове 

  Poesía » Otra
423 0 0

Грехове, грехове, грехове,

натрупани, смъртни, фатални.

Във името Божие славно,

се вричахме смело, тотално.

 

Надигахме с мишци

товара човешки,

изпъстрен с невидими

структурни  грешки.

 

Но стига сме писали

за тези  разпятия.

Ще  станем за смях

във  света  на  конкретните

светски  понятия. 

 

Заведена  с  Божия  воля - аудиенция,

със вмъкната в нея  пъстра сентенция.

Ех, ето, че свършиха тези неволи!

Ще ходим от утре съвсем, съвсем... голи.

© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??