17 abr 2021, 6:48

Грешна книга 

  Poesía » Otra
480 2 2

Точно в тази книга,

героинята, която търсиш,

няма да намериш.

В нея няма спящи красавици.

И Пепеляшки няма.

И принцеси.

Те са в книгите

на Братя Грим.

В тази книга героинята

не ухае на „Шанел".

Нали някой трябва

да се грижи за принцовете,

да роди децата им,

да ги пази и отгледа,

после и ядовете да им бере.

Да пълни хладилника,

нали и принцът трябва да яде.

Да тръгва по тъмно за работа

и по тъмно да се прибере.

След нея мъжките очи

не се обръщат.

И не я възпяват в стихове.

Търсят я, когато им е зле.

Твоята принцеса я няма

в тази книга.

Героинята тук не спи

върху грахово зърно.

Тя често изобщо не спи,

докато принцът похърква.

Ти няма да разбереш това,

принце мой.

Защото тогава сънуваш

Спящата красавица

и копнееш да я целунеш.

Но си отворил грешната книга.

В нея героинята е скучна,

по домашни чехли,

а ти мечтаеш за принцеса

със стъклени пантофки.

Готов ли си да я носиш на ръце,

за да не си счупи токчетата?

Ако не си, излез от приказката.

© Паулина Недялкова

 

© Паулина Недялкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??