Точно в тази книга,
героинята, която търсиш,
няма да намериш.
В нея няма спящи красавици.
И Пепеляшки няма.
И принцеси.
Те са в книгите
на Братя Грим.
В тази книга героинята
не ухае на „Шанел".
Нали някой трябва
да се грижи за принцовете,
да роди децата им,
да ги пази и отгледа,
после и ядовете да им бере.
Да пълни хладилника,
нали и принцът трябва да яде.
Да тръгва по тъмно за работа
и по тъмно да се прибере.
След нея мъжките очи
не се обръщат.
И не я възпяват в стихове.
Търсят я, когато им е зле.
Твоята принцеса я няма
в тази книга.
Героинята тук не спи
върху грахово зърно.
Тя често изобщо не спи,
докато принцът похърква.
Ти няма да разбереш това,
принце мой.
Защото тогава сънуваш
Спящата красавица
и копнееш да я целунеш.
Но си отворил грешната книга.
В нея героинята е скучна,
по домашни чехли,
а ти мечтаеш за принцеса
със стъклени пантофки.
Готов ли си да я носиш на ръце,
за да не си счупи токчетата?
Ако не си, излез от приказката.
© Паулина Недялкова
© Паулина Недялкова All rights reserved.