Скръбни длани се простират към решетката,
жални викове отекват о стените,
ще намери ли спасение от клетката,
във която е заключила мечтите?
Мрак чете се, и агония, в очите и,
от сълзи пресъхнали, но суша не видели,
ще намерят ли лъчи от Слънце дните и,
с прах покрити, от печала посивели?
А лицето и, изпито и блуждаещо,
ще открие ли целувката, усмивката,
в общество от камък, грубо и нехаещо,
ще я стопли ли на обичта завивката?
Ще излезе ли свободна от сърцето си,
над което ключ от грехове надвисва,
ще открие ли отрова за душата си,
болката да спре,която я подтиска?...
Ще избяга ли от тъмната си стая,
ще прекрачи ли през прага на страданието,
ще загине ли и щастие познала,
ще забрави ли тя, клета, покаянието?
11.08.2008 г.
© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados