старецът
си замина една есен
след това - тя
сега последната му
недовършена бъчва
тече отгоре
върху нейните цветя
които
едно след друго
изчезват
а бурените стигат небето
подивя и асмата
скоро
ще пристигнат наследниците
на път за морето
асмата ще олекне
чужденците ще ядат
кисело грозде
и ще се усмихват
© Радка Миндова Todos los derechos reservados