5 mar 2019, 11:12

Гъдулке 

  Poesía
552 5 18

Кажи ми! Кажи ми, стара гъдулке,

какво си се умълчала?

Тъй, както гледам,

доста прах си събрала.

Лежиш забравена... Самичка!

Като останала след ято птичка!

Отдавна не си докосвана!

Отдавна не си лустросвана!

Засвири ми! За дядо напомни ми!

Събуди спомени мили!

Поне за една песен имаш сили!

© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados

Липсват ми дядо и баба! Остана само дядовата гъдулка, но няма кой да свири.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??