5 мар. 2019 г., 11:12

Гъдулке 

  Поэзия
545 5 18

Кажи ми! Кажи ми, стара гъдулке,

какво си се умълчала?

Тъй, както гледам,

доста прах си събрала.

Лежиш забравена... Самичка!

Като останала след ято птичка!

Отдавна не си докосвана!

Отдавна не си лустросвана!

Засвири ми! За дядо напомни ми!

Събуди спомени мили!

Поне за една песен имаш сили!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Липсват ми дядо и баба! Остана само дядовата гъдулка, но няма кой да свири.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??