Баба Зима пак дойде
с топла рокля и бомбе.
Шал наметнала е бял
и герданче от кристал.
Поразтръска шала тя
и от него полетя
сняг парцален и студен
със снежинки украсен.
Поразстла го по земята,
да се радват и децата.
После викна "фиуу" на глас,
писти блеснаха завчас.
- Хайде, малки и големи,
грабвайте шейни стъкмени.
Да се спуснем с весел смях
по пързалката, без страх.
© Таня Мезева Todos los derechos reservados