10 миниатюри хайку и 1 танка
Никой не роши
тъй косите ти нощем,
както аз правя...
***
В утрото нежно
как лице ти заспало
огряват лъчи...
***
Красиви думи
не мога да изричам,
но теб обичам...
***
Звън, излизам вън.
Писмо от мойта мила
носи пощальон!...
***
Черни облаци
в полето вятър носи
градушка иде!...
***
Фрак, папийонка,
обувки крокодилски
в трамвай седмица....
***
На всяка манджа
ти ставаш мерудия,
горчи обаче...
***
Среднощен експрес
към морето се носи,
изгрева търси...
***
С умора спирам
край кладенче вековно,
вода отпивам....
***
Мазе, мрак, влага,
захвърлена спринцовка,
човек умира....
***
Нощ, айсберг, сблъсък.
Водата трюма пълни
и всички бягат,
но лодките не стигат!
А музиката свири...
© Пер Перикон Todos los derechos reservados