Apr 25, 2007, 2:45 PM

Хайку - Широко Надушата 02 

  Poetry
617 0 2
 

10 миниатюри хайку и 1 танка


Никой не роши
тъй косите ти нощем,
както аз правя...


***


В утрото нежно
как лице ти заспало

огряват лъчи...


***


Красиви думи

не мога да изричам,

но теб обичам...


***


Звън, излизам вън.

Писмо от мойта мила

носи пощальон!...


***


Черни облаци

в полето вятър носи

градушка иде!...


***


Фрак, папийонка,
обувки крокодилски
в трамвай седмица....


***


На всяка манджа
ти ставаш мерудия,
горчи обаче...


***


Среднощен експрес
към морето се носи,
изгрева търси...


***


С умора спирам
край кладенче вековно,
вода отпивам....


***


Мазе, мрак, влага,

захвърлена спринцовка,

човек умира....


***


Нощ, айсберг, сблъсък.

Водата трюма пълни

и всички бягат,

но лодките не стигат!
А музиката свири...

© Пер Перикон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??