Харесвам простите неща -
хляба опечен от мама,
чергата от стана на баба,
на печката опечен картоф
и чая от липата набрана.
Вещите нямат лица,
усмивка и топлина,
не заспиват с мен
и деня ми не сгряват.
Харесвам светулката
светеща в мрака,
щурчето с пеещо сърце
в ръцете на дете.
Здравецът цъфнал на двора,
отнесъл с аромата си умората,
хората що се вият на събора.
Харесвам весели хора,
с хумора на уста - на шега
се казват най-важните неща.
Харесвам народа си!!!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados
Хареса ми идеята и те поздравявам!