Спуска се здрачът, сенки се раждат,
сърпът облива в сребриста светлина
света, в който пламъче подклаждат
заклинания, нашепвани от нечия душа.
Отвара бърка магьосница черна.
Ухо от лалугер и нос от стар лос,
змийска отрова, райета от зебра
добавя тя в този магически сос.
Светещият Джак с усмивка дяволита
осветява пътя на онези същества,
зловещи, вълшебни, които са скрити
в мрака, витаещ под детските легла.
Смразяваща нощ, в която престара
магия във вихър танцува край нас.
Пада воалът и вече граници няма
между реалността и приказния час.
Часовникът тринайсет бие,
небето е в огън с цвят на рубин,
куче към луната бясно вие,
приветствайки духа на Хелоуин.
© Петя Павлова Todos los derechos reservados