Nov 16, 2011, 1:49 PM

Хелоуин 

  Poetry » Other
616 0 2

Спуска се здрачът, сенки се раждат,

сърпът облива в сребриста светлина

света, в който пламъче подклаждат

заклинания, нашепвани от нечия душа.

 

Отвара бърка магьосница черна.

Ухо от лалугер и нос от стар лос,

змийска отрова, райета от зебра

добавя тя в този магически сос.

 

Светещият Джак с усмивка дяволита

осветява пътя на онези същества,

зловещи, вълшебни, които са скрити

в мрака, витаещ под детските легла.

 

Смразяваща нощ, в която престара

магия във вихър танцува край нас.

Пада воалът и вече граници няма

между реалността и приказния час.

 

Часовникът тринайсет бие,

небето е в огън с цвят на рубин,

куче към луната бясно вие,

приветствайки духа на Хелоуин.

© Петя Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??