22 dic 2017, 12:46

Хербарий 

  Poesía » Otra
347 3 5

Хербарий

 

Твоите очи убиват 

с прекомерния си хлад.

Твоите очи - стрелите бяха,

приковали ме във жив хербарий.

Закачена в рамка без стъкло

в мен искрицата живот догаря,

от някогашната красива пеперуда

крилата цветни днес са прах.

Последна от редица с експонати

дори и името не се чете,

вися край ъгъл на стената

в очакване все някой да се спре.

Може би ще иска да ме чуе 

моят разказ - може би докрай

ще успее да заинтригува 

поне карфицата с изгубено мънисто.

Не, не търся съжаление, 

закована тук съвсем сама,

имам време тихо да помисля

преди да стане спомена на прах!

 

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??