2 jun 2009, 22:50

Хиляда 

  Poesía
600 0 7

Хиляди стъпки, към хоризонта вървя,
а той все далечен остава,
хиляди пътища, обикалям света,
но сякаш все не ми се отдава.

Хиляди причини, търся значение,
а то все така се изплъзва,
хиляди думи, чакам прозрение,
а езикът все ми се връзва.

Хиляди капки дъждовни, преглъщам,
дъждът все не спира,
хиляди ветрове, срещу тях се загръщам,
а наметката все се раздира.

Хиляди рани, парчета съшивам,
а кръв все тече и не спира,
хиляди животи, а жив не откривам,
преди да възкръсне, моята вяра умира.

© Никодим Сертов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??