Колко думи изказахме
Колко чувства размазахме
Даже вече не броим
Хиляда пъти не един
Мъчим се да си простим
Щурците пеят в лятна нощ
Огласят с цялата си мощ
Ако можехме да разгадаем
Какво ли щяхме да узнаем
Защо щурците пеят неуморно
Защо звездите греят чудотворно
Колко пъти премълчахме
Колко пъти ний горяхме
В чужди и в свои клади
Слагахме душите млади
Каква е тайната на любовта
Дали е скрита в песента
Щуреца дето нощем свири
Или в бялата луна
Която бяга по баири
Дали ще можем да простим
Хиляда пъти не един
И никога да не броим
© Любомир Деничин Todos los derechos reservados