31 jul 2010, 12:46

Хладнокръвно убийство от любов 

  Poesía » De amor
776 0 1

Забиваме до дръжка ножа във гърдите

и мълчаливо раните солим със гордостта.

В очите си откриваме тъга, зад облак скрита,

и зле гримирана и охтичава суета.

 

По кожата ми макове цъфтят отново и отново,

докосвайки ме, сееш животворни семена,

а после тръгваш - сякаш огнено олово

над алени полета е изляла есента.

 

Докосна ли те - водопади страст от теб се сгромолясват,

искри във пръски и кипи водата побеляла,

веднага със безцветно безразличие задрасквам

устрема ù, в бентове я връзвам побесняла.

 

Твърди, непристъпни, жестоки и опасни,

за огъня отвътре не признаваме дори пред Бог,

изкусно острието точим - до проблясване

и къшея любов превръщаме във гроб.

 

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??