Зловредните животни,
от най-различни марки,
(когато са зловредни),
за мене са хлебарки.
Мухите са хлебарки,
които и летят.
А птиците – хлебарки,
които и кълват.
И кучето – хлебарка,
която казва “бау”.
А котките – хлебарки,
които казват “мяу”.
И ти, “поете”, който
тоз стих ще критикуваш,
ти също си хлебарка –
недей да се надуваш!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados