Не се научих да гримирам делника,
но с толкова усмивки го живея!
Животът е една жестока мелница.
И мливото, и мелничарят съм във нея.
От всяко зрънце добрина си смилам нещо -
дърво, дете, колибка или цвете;
аз не оставям да замлъкват песните
и да угасват от безделие ръцете.
Ако се трудя - ще нахраня дните си,
засмея ли се - ще живее зрънцето.
Замесвам хляб - една голяма пита
с троха за всяка живинка под слънцето!
© Кети Рашева Todos los derechos reservados