Град.
Улици.
Хора.
Вървят. Лутат се. Скитат.
Замислени. Сериозни.
Не поглеждат встрани. Говорят по телефона.
Бързат.
Намусени. Нещастни. Гледат през вежди. Мръщят се.
Търсят нещо. Чакат нещо. Нетърпеливи са.
Бързат.
Трамваи. Автобуси. Коли.
Карат бързо. Закъсняват.
Няма как.
Стават рано. Лягат рано. Рано се предават. Трудно е.
Стискат зъби. Навеждат глави. Не смеят.
Няма как.
Гледат телевизия. Всякаква. Всички.
Пред компютъра. Пиshат. Смеят се.
Не четат. Нямат време.
Пазаруват. Пресмятат. Купуват.
Скъпо е.
Имат принципи. Отстояват ги. Нарушават ги.
Само веднъж.
Обичат. Мразят. Силно.
Не се доверяват. Умни са.
Глупци.
Викат. Крещят. Чупят. Блъскат.
Пият.
Няма как.
Имат отношение. Имат виждане.
Защитници. Граждани. Патриоти.
Обичат България.
Сакън.
Излизат. Прибират се.
Лягат с гръб.
Мислят. Мечтаят. Тъмно е.
Въздишат.
Уморени са. Боли ги. Приемат го.
Очите се насълзяват. Хрипат.
Мрак.
Задавена тишина. Сенки. Шум.
Страшно е.
След малко им минава. Унасят се. Спят.
А утре отново.
Същото.
Няма как.
© Млад мъж Todos los derechos reservados