26 ago 2005, 9:57

Хората 

  Poesía
806 0 1
Беззвучно устните си мърдат
и хванали ги със ръце
над ниската потребна твърдост
ги лепят на свояето лице.

Единствено в тълпата дишат те на воля
и търсят в греховете своя апогей
обичат да грешат и да се молят
луната на богатството да грей.

Дъждът, когато ги намокри със страдание
и пепелта в душите им горчи,
загубени във свойто отчаяние
те гледат утрото с посърнали очи.

Но ето пътят им покрива се с надежда
и грейват в тях очите на дете,
а Богът със венеца ги поглежда
и тръгват пак по дирите му те.

© Деян Дончев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Стихотворението притежава някакъв вътрешен, собствен ритъм - хубаво е!
Propuestas
: ??:??