Тъй съм храбър, тъй съм смел,
сякаш в сабя съм се клел.
Тигър, лъв, пантера,
всички съм заключил във килера.
Даже в избата редя
слон до слона, носорога до боá.
Рано, рано вчерашния ден
тръгвам с трици да ловя елен.
Бор до бора, храст до храст,
бодро крача, стъпвам аз.
Дупка тъмна - страшна паст,
я да бръкна в нея аз.
Някой писна, пукна клечка.
Леле, мале, черна мечка!
Чувствам много ѝ се нрави
мойта кожа да ощави.
Мъдро скокнах, хукнах аз,
бързо, бързо та у нас.
А пък селската кметица
прихва с' сЪлзи, с глас се смее:
"Туй е малката къртица,
в тази дупка тя живее."
© Хари Спасов Todos los derechos reservados