17.06.2021 г., 18:20 ч.

Храбрец 

  Поезия » Хумористична
290 0 0

Тъй съм храбър, тъй съм смел,

сякаш в сабя съм се клел.

Тигър, лъв, пантера,

всички съм заключил във килера.

Даже в избата редя

слон до слона, носорога до боá.

 

Рано, рано вчерашния ден

тръгвам с трици да ловя елен.

Бор до бора, храст до храст,

бодро крача, стъпвам аз.

Дупка тъмна - страшна паст,

я да бръкна в нея аз.

Някой писна, пукна клечка.

Леле, мале, черна мечка!

Чувствам много ѝ се нрави

мойта кожа да ощави.

Мъдро скокнах, хукнах аз,

бързо, бързо та у нас.

 

А пък селската кметица

прихва с' сЪлзи, с глас се смее:

"Туй е малката къртица,

в тази дупка тя живее."

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??