На грешниците храмът
най-високо е поставен.
Икони вътре няма
и олтарът е ограбен.
Отпред са много хора-
млади, стари, жадни,
но не сещат те умора,
ни ветровете хладни.
Сред тях една жена е-
цялата във дрипи,
без обувки на нозете,
но със блясък във очите.
Най- големия и грях е,
(но не се разкайва),
че влюбена била е-
болезнено, до лудост и безкрайно.
Но не идва да се изповяда,
нито търси тя утеха,
а две ръце протяга,
към образ със окаляни доспехи.
И тя е като всички грешни-
с вселена във душата.
И не от кръгозори тесни,
а от океан са им сърцата.
А на грешниците храмът,
най-високо е поставен.
Пречка за да няма,
Между тях и светия им спомен.
© Iva Todos los derechos reservados