Череп кости взе да клати
някъде далеч в Дубай:
Взе да пуска компромати,
пикантерии без край.
В миг отровните му хора
тука взеха да крещят:
Всички мутри във затвора!
Прокурорите на съд!
Хитро - в морските сараи
акостира демократ.
На - Промяната - ратаин.
Нов, изпечен тарикат.
Радев… също се надигна,
до тълпата се добра.
В Позитано шум се вдигна
от партийните бюра.
Даже - бандата на Слави,
не остана по назад:
Своя свинщина направи,
да си прави с нас майтап.
ГЕРБ пък бързо се издъни:
Бате Бойко прекали
в чекмеджетата бездънни
с много злато и пари!
И - с павета - по ченгета
мутри почнаха борба
против мутри в кабинета,
за безплатната софра.
Но… настана лоша зима,
бунтът ни се умори.
Срещу чуждата ваксина
много гракнаха в зори.
Бойко стана пръв на вота
обкръжен от врагове.
Поразбърка се живота
и по гръцкото море.
ГЕРБ отиде във миманса,
със властта се раздели.
Мигом Радев, в пасианса
свои кадри подреди:
Рашков - много се озори
из индийските гета.
И… на изборите - втори,
никой нищо не избра.
Даже… август не успяхме
да съставим кабинет.
Чак ноември си избрахме,
Кирчо да е най-отпред!
И сега, когато всичко
е под харвардски контрол,
всеки моли се тактично,
Царят… да не ни е гол!
Юри
Йовев
Ноември
2021 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados