10 dic 2020, 12:13  

Хвърчило, детско – на рогата си го нося 

  Poesía » Filosófica
202 2 5

Все още драпам, на живота по баира 
и нося в джобчето щурец, а вън е зима.
Инатът ми, рога запънал  – не умира,
ни студ усеща, ни заплаха невидѝма.

 

 Привикнах вече май със стръмните наклони -
поне чакълени са  –  дъжд не ги разкаля.
Щом лед скове, тогава нося си найлон и,
детето в мен по фалшът хорски се пързаля.

 

Понякога залитам – стъпила накриво
и падна ли  – клюкари грачат любопитно.
Все в нечий присмех се рогата ми забиват.
Върхът е дом за луди... И чифтокопитни.

 

Дали ще оцелея? – не е днес въпроса,  
От маските  – спасявам се, съвсем изкусно.
Хвърчило, детско  –  на рогата си го нося.
И щом си тръгна... Нека вятърът го пусне.

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??