Някой ден, ако е писано,
до входа на пазара, вляво,
и аз сергийка ще курдисам -
ще взема думи да продавам.
Аламинут ще заповтарям
и аз във общата гълчава:
"Най-евтиното на пазараа!
Мълчани думички. Мълчани!"
Може и да ръкомахам,
или дори да си тактувам.
Понеже ще изглеждам смахнат,
едва ли някой ще купува.
Ще се прибирам вечер кротко,
от подигравките прегърбен.
А непродадената стока
на гълъбите ще я хвърлям.
© Райчо Русев Todos los derechos reservados