28 sept 2020, 10:02

И котенцата могат да летят 

  Poesía » Otra
337 4 8

И котенцата могат да летят,
те към Луната цял живот  мяукат.
Гнездото на върха е, всеки път,
но на земята си е жива скука.

Издрасканият залез прокърви,
към топлинката път да им проправи.
да си безкрил, сред хищни, не върви,
и плащещи  - хиенските им нрави.

Пияните светулки са звезди,
в очите на живота, лудост свети,
на всеки връх, по котенце гнезди -
мяукащи към Месеца поети...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

В умората на двете ми очи
гнезди денят с последното си слънце.
Присъда е да видиш "остани",
защото светлината е за дълго.
И залезът преди да си личи, ...
  325 
И за безкрилите щом иде реч-
за птиците, които не гнездят,
над вярата, когато падне меч
отсечени крилата им летят!
Как бурята от слънце да ги спре ...
  365 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??