28.09.2020 г., 10:02 ч.

И котенцата могат да летят 

  Поезия » Друга
331 4 8

И котенцата могат да летят,
те към Луната цял живот  мяукат.
Гнездото на върха е, всеки път,
но на земята си е жива скука.

Издрасканият залез прокърви,
към топлинката път да им проправи.
да си безкрил, сред хищни, не върви,
и плащещи  - хиенските им нрави.

Пияните светулки са звезди,
в очите на живота, лудост свети,
на всеки връх, по котенце гнезди -
мяукащи към Месеца поети...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

В умората на двете ми очи
гнезди денят с последното си слънце.
Присъда е да видиш "остани",
защото светлината е за дълго.
И залезът преди да си личи, ...
  322 
И за безкрилите щом иде реч-
за птиците, които не гнездят,
над вярата, когато падне меч
отсечени крилата им летят!
Как бурята от слънце да ги спре ...
  360 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??